Porc au Grain 

Het Label Rouge Porc au Grain, ook wel Graanvarken, is een exclusief varkensras uit Zuid-West Frankrijk. Het vlees van het graanvarken kenmerkt zich door de mooie structuur en rijke smaak. Het is doorgaans iets minder vet, maar zeker niet minder mals. Het graanvarken groeit op natuurlijke wijze op. Dat betekent onder andere dat de biggetjes na de geboorte in alle vrijheid kunnen groeien en zich voeden bij hun eigen moeder in de buitenlucht.

Porc au Grain varkens lopen vrij rond op de groene heuvels van Frankrijk. Label Rouge hanteert een streng regelement, waarbij de boeren gedurende de gehele cyclus onderhevig zijn aan controles. Ieder dier krijgt een persoonlijk identiteitsnummer, zodat er absolute traceerbaarheid is.

De graanvarkens worden gehouden in de omgeving van de Franse regio Dordogne. Omdat er in de Dordogne nog zo goed als geen industrie is gevestigd, behoort de Dordogne tot één van de schoonste gebieden van Europa. Kortom, een prima plek om als dier op te groeien. De rustige, natuurlijke omgeving en ambachtelijke manier van houden komen terug in de smaak en structuur van het vlees.

“ Wij kopen duurzaam in bij de lokale boer en leveranciers"

Onze waarden

Duurzaamheid is iets waarvan wij van mening zijn dat we ons allen daarmee bezig moeten houden. Aangetoond is immers dat te veel vlees eten niet goed voor ons is. Eten we echter wel vlees willen weten waar dit zijn herkomst heeft en of dit duurzaam is vervaardigd. Daarom werken we samen met leveranciers die hetzelfde doel voor ogen hebben. Het Soester BBQ Gilde kiest voor kwaliteit boven de kwantiteit en dat merk je in smaak en laat het daarom nu juist draaien.

Impressie van onze producten